پانزدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

۰۱ شهریور ۱۳۸۷ | ۰۰:۰۰ کد : ۱۹۷۹۳ اطلاعیه‌ها
پانزدهمین جشنواره ملی فن­ آفرینی شیخ ­بهایی، 29 و 30 آبان­ ماه سال جاری همزمان با هفته جهانی کارآفرینی برگزار می­ شود. ثبت­ نام بخش­های مسابقه ­ای جشنواره پانزدهم از اول اردیبهشت ماه شروع شده و مهلت ثبت­ نام تخفیف­ دار تا پایان خردادماه و مهلت نهایی نیز پایان تیرماه خواهد بود. پانزدهمین دوره جشنواره با تغییرات جدیدی از جمله تغییر در نحوه ثبت­ نام متقاضیان در بخش­های مسابقه­ ای کار خود را شروع کرده است. در این دوره شرکت‌کنندگان با ارائه یک ویدیو 5 دقیقه ­ای ثبت نام می کنند. از دیگر تغییرات این دوره می ­توان به بخش­بندی­های جدید در کارگروه­های مسابقه­ ای با هدف توسعه دامنه اثرگذاری این جشنواره و نفوذ این قدیمی­ترین رویداد کارآفرینی کشور اشاره کرد که جزئیات آن به شرح زیر می ­باشد: کارگروه مسابقه­ ای طراحان کسب ­و کار: تغییرات در این بخش با نگاه ویژه به جوانان خلاق دارای ایده ­های نو و تجاری ­سازی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهی صورت پذیرفته است. تلاش می­ شود در این بخش ایده ­های نوی که قابلیت تجاری­ سازی آن قابل اثبات است، پذیرش شده و مورد ارزیابی قرار گیرد. در این بخش الزامی به راه­ اندازی کسب ­و کار وجود ندارد و صرف این که ایده مورد نظر در قالب فایل پاور­پوینت معرفی شده  (http://reg15.shtf.ir/wp-content/uploads/2019/04/kasbvakar.zip)  ارائه شود کفایت می ­کند. بخش جوان: با شعار "یک ایده خوب، یک تیم خوب" جهت ایجاد فضای مناسب برای رقابت جوانان برنامه ­ریزی شده است و شامل شرکت کنندگانی می شود که سن آنها تا زمان برگزاری جشنواره حداکثر 24 سال تمام باشد. (متولدین 1374 و بعد از آن) بخش دانشجویی: با شعار "از پایان نامه به کسب و کار" با هدف تسهیل و تشویق دانشجویان به تجاری­ سازی دستاوردهای پژوهشی برنامه­ ریزی شده است و شامل شرکت­ کنندگانی می­ شود که یکی از دستاوردهای پژوهشی خود در دانشگاه­ ها را با اخذ مجوز از دانشگاه مربوطه تبدیل به طرح کسب و کار نمایند. بخش آزاد: با شعار "حل مسایل اساسی و چالش های کشور" برنامه ریزی شده است و شامل شرکت کنندگانی که یا شرایط شرکت در دو بخش جوان و دانشجویی را نداشته و یا علاقه ­مند به شرکت و رقابت در بخش آزاد هستند می­ باشد. مخاطبان این بخش شخصیت‌های حقیقی یا حقوقی هستند که بتوانند امکان­ سنجی ایده نوآورانه مبتنی بر فناوری خود را ارائه دهند. لازم به ذکر است طرح­های معرفی شده به جشنواره در زمان ثبت­ نام تجاری­سازی (درآمدزایی) نشده باشد.   کارگروه مسابقه ­ای فن ­آفرینان: اضافه شدن جایزه فن­اوری صنعت ­ساز دکتر محمود شیخ زین ­الدین از دیگر تغییرات جشنواره پانزدهم بوده است. سه شرط اصلی شرکت‌ها جهت حضور در این بخش: نوآوری و فناوری در تولید محصول یا ارائه خدمت. عرضه محصول یا خدمت به بازار و تولید ثروت انجام شده باشد. حداقل ۵۱ درصد سهام متعلق به بخش خصوصی باشد. به علت انجام داوری در شرایط برابر برای شرکت‌ها، داوری در سه بخش شرکت‌های نوپا، رشدیافته و شرکت‌های فن‌آفرین دارای تاثیرات اجتماعی با توجه به تشخیص اعضای کارگروه فن‌آفرینان انجام می‌پذیرد. تعاریف هریک از بخش­های این کارگروه به شرح زیر است: شرکت‌های نوپا: عرضه محصول یا خدمات شرکت به بازار از سه سال کمتر باشد. شرکت‌های رشدیافته: عرضه محصول یا خدمات شرکت به بازار از سه سال بیشتر باشد. فن‌آفرینی در حوزه تاثیرات اجتماعی: فن ­آفرینانی که نوآوری، فناوری و توان اجرایی خود را در خدمت علوم انسانی، فرهنگ، هنر و محیط زیست قرار داده ­اند یا با استفاده از کسب و کاری که راه‌اندازی نموده‌اند باعث کاهش آسیب‌ها و معضلات اجتماعی، زیست محیطی و ... شده‌اند. جایزه فناوری صنعت‌ساز دکتر محمود شیخ زین‌الدین: این جایزه به برترین طرح‌های فناورانه‌ای که به مرحله تولید انبوه رسیده و بر اساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد شده، اعطا خواهد شد. شایان ذکر است این جایزه به منظور گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر محمود شیخ زین‌الدین، معاون فقید نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس پیشین شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و رئیس جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی و توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بنیان‌گذاری شده است. نکته مهم و قابل توجه برای شرکت­ کنندگان جشنواره پانزدهم این است که امکان ثبت ­نام مستقیم در بخش­ فرصت­های سرمایه ­گذاری به صورت جداگانه وجود ندارد و آن گروه از شرکت کنندگان که در یکی از بخش­های "طراحان کسب­ و کار" و "فن­ آفرینان" حداقل امتیازات لازم را کسب کرده باشند به طور مستقیم به بخش فرصت های سرمایه گذاری راه پیدا خواهند کرد. در پایان علفاقه مندان به حضور در بخش نمایشگاهی و رویدادهای جانبی می­ توانند پس از مشخص شدن جزییات برنامه­ های مذکور که از طریق سایت جشنواره (www.shtf.ir( متعاقبا اعلام خواهد شد اقدام به ثبت ­نام نمایند.

( ۱ )